Skip to content

Esküvők fényképezése

Amikor egy esküvői képet nézünk, általában a menyasszonyt, a vőlegényt, illetve néhány hozzátartozót látunk rajta. Pedig az igazán jó esküvői képeknek nem feltétlenül kell erőltetetten beállítottalak lenniük.

Ha van rá lehetőségünk, menjünk el a menyasszony házához kevéssel az esküvő előtt. Ilyenkor érdekes pillanatokat kaphatunk el az előkészületekről, a menyasszonyról, az örömapáról és örömanyáról. Amikor az előkészületek befejeződtek, próbáljunk meg nyugodt körülmények között egy portrét készíteni róla.

Ne felejtsünk el ügyelni a fényviszonyokra. Egy felvétel, amelyhez az ablakon beáramló fényt használjuk - természetesen lámpával vagy derítővel kiegészítve - sokkal hatásosabb lesz, mint ha vakut használnánk. Ha van még időnk, fényképezzük le a nyoszolyólányokat is.

Az emberek - többnyire - egyszer házasodnak össze egymással életük során, próbáljuk hát megörökíteni őket minden lehetséges szituációban. A templomban vagy házasságkötő teremben fényképezzük le a vendégek érkezését, majd a vőlegényt és az első vőfélyt.

Keressük a szokatlan és nem unalmas részleteket. Amikor a menyasszony megérkezik az édesapjával, álljunk készen a felvételre. Meg kell értenünk, hogy a menyasszony ezen a napon kicsit feszültebb a szokásosnál, ezért aligha lesz türelme kivárni, hogy hosszasan keresgéljük a megfelelő pozíciót a képkészítéshez. Miután engedélyt kaptunk a tisztelendőtől, készítsünk néhány felvételt a templomban is, majd amikor a szertartásnak vége, örökítsük meg az ifjú párt, ahogy aláírják a papírokat.

A lépcsőn való levonuláskor megfelelő pozíciót válasszunk, hogy amikor felénk jönnek, jó látószögünk legyen a csoportra. Most már csak rajtunk múlik, hogy milyen ügyesen tudjuk összerendezni a csoporttagokat.

A fogadáson próbáljuk „megszerezni magunknak” a vőlegényt és a menyasszonyt, hogy néhány nyugodtabb hangvételű képet is készíthessünk róluk. Keressünk egy helyet, ahol a fény egyenletes és romantikus.

Később visszatérhetünk a vendégekhez, hogy néhány kötetlenebb képet készítsünk róluk is. Ha ezzel is megvagyunk, akkor már nyugodtan ihatunk egy pohár pezsgőt.